Verto rekrutterer til suksessbedriften Polar Seafrozen

By | 2018-06-11T10:50:53+00:00 November 21st, 2017|Ansettelser, Kandidater, Kontor, Kunder, Ny jobb, Polar Seafrozen|

Ø

kt aktivitet skapte behov for to nye i teamet for Polar Seafrozen. Verto fikk oppdraget med å ta hele rekrutteringsprosessen, og valget falt på våre kandidater, Stian Bellen og Sara Ytrebø Rødseth.

– Det var en veldig åpen prosess, og Verto gjorde en meget god rekrutteringsjobb for oss, sier Anders Vågsholm, Sales Director i Polar Seafrozen.

Fiskehandelsselskapet har de siste to årene hatt sterk vekst, og økt omsetningen med rundt 100 millioner i året.

Fordel med bemanningsbyrå

Bjørn Otterlei, daglig leder, Polar Seafrozen.

– Å ansette nye medarbeidere er kostbart, og vi hadde ikke mulighet å gjøre en grundig prosess på egenhånd. I tillegg var det veldig fint at vi slapp å sette oss inn i alle regler i forhold til en slik prosess, da Verto allerede sitter på all informasjon en bedrift trenger å vite, sier Bjørn Otterlei, daglig leder i Polar Seafrozen.

Anders Vågsholm, Sales Director, Polar Seafrozen.

– Vi fikk servert mange gode kandidater, og alle var godt kategorisert og tilpasset etter våre behov. Du kan godt si vi kom til dekka bord, sier Anders.

– Vi hadde et tett samarbeid med Bjørn Otterlei og Anders Vågsholm gjennom hele rekrutteringsprosessen. Selv om vi tar hele jobben med å søke etter og velge kandidater som passer til stillingen, er det viktig med tett dialog med oppdragsgiver hele veien, sier Henning Karlsen, adm dir i Verto.

Etter grundig gjennomgang av alle søkere til stillingen, blir oppdragsgivende kunde med på den avsluttende intervjurunden.

– Jeg vil si det har vært en effektiv og kostnadssparende prosess for Polar Seafrozen. Valget om å få hjelp fra Verto har spart oss for mye tid, og vi mener de har nådd en større søkermasse enn vi kunne klare på egenhånd, mener Anders.

Trygt og enkelt

– En venn linket til stillingen Verto la ut for Polar Seafrozen på facebook, og tenkte den ville passe meg. Jeg hadde ikke kjennskap til bemanningsbyrået Verto, og hadde derfor ikke registrert CV. Jeg søkte på stillingen gjennom Verto, forteller Stian Bellen.

Sara Ytrebø Rødseth hadde registrert CV hos Verto før bemanningsbyrået fikk oppdraget med Polar Seafrozen.

– Jeg opplevde det som veldig effektiv og enkelt å registrere meg hos Verto. Jeg ble kontaktet raskt for et møte etter jeg opprettet profil og lastet opp CV, forteller Sara.

– Da Sara registrerte seg i vår database så vi hun var en sterk kandidat som vi mente ville komme seg raskt i jobb gjennom vårt nettverk. Hun ble vurdert til flere potensielle kunder, men da Polar Seafrozen kontaktet oss tenkte vi det ville bli en perfekt match, sier Henning Karlsen.

– Jeg tror ikke det hadde blitt like enkelt å finne ny jobb uten Verto som døråpner. I tillegg var det fint å ha Verto med i intervjuene med arbeidsgiver, sier Sara.

Både Sara og Stian trekker frem at det var et stort pluss at de hadde grundige gjennomganger med Verto i forkant av møte med arbeidsgiver.

– Henning fra Verto var en trygghet både før og under intervjuene, og jeg hadde noen å lene meg på. Det var en stor fordel å ha gjennomgått samtaler med Verto før intervju med arbeidsgiver, og prosessen virket mindre skummel da, mener Stian.

– I intervju med arbeidsgiver ble jeg minnet på viktige punkt jeg og Henning hadde snakket om på forhånd, og jeg mener det førte til et bedre intervju enn om jeg hadde vært alene, forteller Sara.

Begge sier de er fornøyd med hele rekrutteringsprosessen og de trives veldig godt hos Polar Seafrozen.

Vi ønsker både våre kandidater og vår kunde lykke til!