Stortrives i Ålesund

By | 2018-04-10T12:45:08+00:00 October 4th, 2014|Kandidater|

Med et ønske om en stabil og god jobb i Norge, søkte Bogdan Gavre fra Romania på  stilling som kokk på Sunnmøre gjennom bemanningsbyrået Verto. Nå er han nettopp  kommet hjem til Ålesund med prestisjefylte diplomer fra Le Cordon Bleu i London.

I 2010 kontaktet Bogdan Henning Karlsen i Verto, og fikk raskt jobbtilbud på Sunnmøre.
– Jeg jobbet lenge i Ålesund som Executive Chef hos First Hotel Atlantica, mens familien min fremdeles bodde i Romania. Men nå er det Ålesund som er hjemme, forteller Bogdan med et smil.

BLIR I ÅLESUND
Nå har både datteren Maria Alexandra på 14 år og kona Camelia flyttet til den vakre jugendbyen. Bogdan kan fortelle at alle er enige om at her vil de bli værende i mange år fremover.

Jeg spurte datteren min om hun heller vil flytte til en større by som f. eks Oslo, men da kom det et klart nei, sier Bogdan.

Alexandra har fått flere gode venner i Ålesund, og har det fint både på skolen og på fritiden.
I Romania deltok hun i mattekonkurranser, og skolearbeidet går veldig bra i Norge også.

– Alexandra har begynt å lære nynorsk nå, og hun synes det er litt vanskeligere enn bokmål. Men hun er en flittig student, så det skal gå fint, mener Bogdan.

Kona Camelia, som også er kokk, har fått jobb i Ålesund.

 

LE CORDON BLEU

photo_diplom_web

Det siste året har Bogdan videreutdannet seg ved det prestisjefylte Le Cordon Bleu i London, og mottok Le Cordon Bleu Grand Diplôme, Diplôme de Cuisine og Diplôme de Pâtisserie i september i år.

– Nå er jeg klar for nye utfordringer, og er på utkikk etter ny jobb. I tillegg til å jobbe som kokk er jeg åpen for å jobbe som både veileder, kursholder og konsulent, forteller Bogdan.

Le Cordon Bleu tilbyr den mest komplette og omfattende opplæring i classic French culinary techniques tilgjengelig i dag, med mye praktisk undervisning på kjøkken under veiledning av kokker i verdensklasse.

– Om restauranter og hoteller kunne tenke seg å leie meg inn til å undervise eller holde kurs, er det bare å kontakte Verto Norge AS. Akkurat nå har jeg kapasitet til å stille på kort varsel, og vil gjerne lære bort noe av min kunnskap fra Le Cordon Bleu!