Stor pågang fra jobbsøkere

By | 2018-04-10T11:52:54+00:00 December 6th, 2013|Jobbsøker, Kandidater, Vikardirektivet|

Arbeidsledigheten blant polakker i bygg- og anleggsbransjen i Norge bare øker. Verto har merket en stor økning søknader fra østeuropeere, men med hovedfokus på skandinavisktalende kandidater er det dessverre ikke stor sjanse for jobb hos oss for de som ikke behersker skandinavisk språk, sier adm dir i Verto Henning Karlsen.

 

Forandring etter nytt vikardirektiv

Verto merker stor økning i antall søkere fra østeuropa, sier adm dir Henning Karlsen

Etter nye regler i vikardirektivet ble satt i verk i januar i år, har Verto merket en økende pågang fra østeuropeere som er ute etter jobb.  Dette kan tyde på at mange useriøse aktører i bemanningsbransjen som spekulerer i sosial dumping, har forsvunnet på grunn av nytt regelverk.

Ikke alle arbeidsgivere er oppdatert på hvilke ansvarsområder en innleier har ved bruk av bemanningsbyrå. Vi i Verto passer alltid på å opplyse våre kunder om hva de spesielt skal være obs på, og de har alltid tilgang på dokumentasjon over hva våre medarbeidere har av lønn og arbeidsavtaler, sier Karlsen.

 

Stor pågang fra kunder

Vi har fortsatt stor pågang fra bygg- og anleggsbransjen som trenger mer folk, og Verto har spesialisert seg på å finne skandinaviske håndverkere, sier Karlsen. Derfor er det få av søkerne fra Øst-Europa som blir tilbudt jobb.  Størsteparten av Vertos medarbeidere er i dag dansker, og de fleste fagarbeidere innenfor håndverksbransjen. Verto leverer til alle fag- og bransjeområder, men noen yrkesgrupper er det mer behov for enn andre kan Karlsen fortelle.

Med avtalene Verto har i Danmark, er tilgangen på danske håndverkere meget god. Akkurat nå har vi mange tømrere vi presenterer rundt til våre kunder, sier Karlsen.

Han regner med at de raskt kommer i arbeid hos Vertos kunder i Norge.

 

Trenger flere kandidater

Karlsen nevner at de kandidatene det har vist seg vanskeligst å finne, er elektrikere og rørleggere. Her er tydeligvis ikke ledigheten like stor i Danmark som hos tømrere, men vi har flere gode kandidater som har gått over i fast stilling hos våre kunder. Vi jobber på spreng for å finne flere til oppdrag for våre kunder før jul, avslutter Karlsen.