Reportasje om Verto i NRK

By | 2018-04-10T11:43:53+00:00 October 17th, 2013|Bemanning og rekruttering, Danmark, Jobbsøker, NRK, Presseomtale|

Foto: Skjermdump NRK

I dag sender NRK reportasje om Verto sitt arbeid med å skaffe kvalifisert dansk arbeidskraft til norske bedrifter. Høyere lønn, lavere skatt og et arbeidsmarked som skriker etter faglærte arbeidere, gjør Norge til en gullgruve for danskene.

Samtidig som arbeidsledigheten er høy i Danmark, mangler Norge kvalifiserte arbeidstakere. Verto trenger faglært arbeidskraft til blant yrker som tømrere, mekanikere, elektrikere, murere og industrioperatører.

– Det er ikke lett å få tak i en faglært rørlegger på kysten av Norge. Flere fortvilede kunder ringer oss og forteller at de har null kvalifiserte søkere på jobbene som lyses ut, sier Henning Karlsen, administrerende direktør i Verto til NRK.no.

Verto har som eneste bemanningsbyrå i Norge inngått avtale med Jobcenter København og Fagforeningen 3F i Danmark.

– Det er klart at nærmeste nabolandene som Sverige og Danmark er høyst aktuelle når vi skal bøte på arbeidskraftmangelen. Det er kjempenyttig at de snakker nordiske språk, sier Karlsen.

Flere av de påmeldte til Rekrutteringsmøtet Verto gjennomførte hos Jobcenter København 1. oktober, har allerde fått jobb hos Verto og er i arbeid hos forskjellige kunder i Norge.

ALLEREDE PÅ PLASS I NORGE

I reportasjen fra NRK ser vi mekanikeren Torbjørn Lutzen (27). Lutzen som opprinnelig er fra Færøyene, forteller at han har søkt på jobber i København og hele Jylland-området uten å få napp. Det er en vanskelig avgjørelse å reise fra kjæresten og deres ett år gamle datter for å reise til Norge, men han er optimistisk på sin nye fremtid med jobb på Sunnmøre. Denne uken startet han nemlig i ny jobb i Fosnavåg på nordvestkysten av Norge.

– Jeg har mange venner som har jobbet i Norge. De forteller at lønna er godt, nordmenn er bra å jobbe med, sier Lutzen.

Se to deler av reportasjen her:
http://www.nrk.no/norge/attraktive-dansker-hentes-til-norge-1.11301936

http://www.nrk.no/mr/far-jobbane-nordmenn-ikkje-vil-ha-1.11287557