Hjelp til jobbsøkerprosessen for norskkurselever

By | 2018-11-21T12:48:22+00:00 November 21st, 2018|Herøy Kommune, Mewinn Coaching|

Nylig besøkte Henning Karlsen fra Verto og samarbeidspartner Winnie Støylen fra Mewinn Coaching, Internasjonal skule i Herøy. Erfaringen var meget positiv for både foredragsholdere, lærere og elever ved norskkurset.

Rekrutteringsbyrået Verto og lærere ved Internasjonal skule i Herøy arrangerte en annerledes undervisningsdag for å hjelpe elevene med nyttige råd og tips i en jobbsøkerprosess.

Kunnskap om norsk arbeidsmarked

– Det er en stor utfordring å starte en jobbsøkerprosess uten å vite hvordan det norske arbeidsmarkedet fungerer. Vi er veldig takknemlig for å få innspill fra en profesjonell rekrutterer, samt gode råd fra en sertifisert Coach, sier Greta Kvalsvik, lærer ved internasjonal skule i Herøy.

Greta og kollega Bodil Leinebø er veldig fornøyd med at Verto og Mewinn Coaching ville dele av sin kompetanse.

Norskkurselevene fikk gjennomgang av blant annet hvordan skrive CV, hvordan oppsøke potensielle arbeidsgivere og viktigheten av sosiale medier i jobbsøkerprosessen.

– Min oppfatning er at både lærere og elever fikk flere a-ha opplevelser i løpet av dagen, sier Henning Karlsen med et smil.

I tillegg bidro Winnie Støylen fra Mewinn coaching med innspill om at man må opprettholde troen på seg selv og sine kvaliteter til tross for kanskje mange avslag.

– Det er viktig av å bli bevisst hvilke kvaliteter og ressurser hver enkelt har for å kunne selge seg inn til en arbeidsgiver på mest mulig måte, mener Winnie Støylen.

Øke sjansene for jobb

Karlsen forteller at mange ikke er klar over hvor mye informasjon en arbeidsgiver kan finne om deg ved et enkelt søk på nettet. Her er det mange fallgruver man enkelt kan rette unngå ved små grep.

– Å være jobbsøker betyr mye mer enn å skrive ned utdanning og erfaring i et dokument og sende samme standardiserte søknad til ulike bedrifter . Man må lære hvordan man best kan skille seg ut i mengden, og det finnes ulike fremgangsmåter alt etter hvilken stilling du er ute etter, sier Karlsen.

Gjennom samarbeidet med Verto bistår Mewinn arbeidssøkere med blant annet verktøy for å bedre kommunikasjon, selvfølelse og motivasjon.

– Mange trenger mental forberedelse til et jobbintervju og bli bevisst sine sterke sider, sier Støylen.

– Både vi lærere og elevene våre fikk ny og viktig kunnskap. Vi ser absolutt nytten av å samarbeide med Verto og Mewinn for å styrke mulighetene for å finne arbeid for våre norskkurselever, sier Bodil Leinebø.

Fra venstre: Winne Støylen, Bodil Leinebø, Henning Karlsen og Greta Kvalsvik arrangerte undervisningsdag om jobbsøkerprosessen.