Bemanningsbransjen hjelper over 80.000 hvert år til å få en fot innafor

By | 2017-11-15T14:41:19+00:00 October 17th, 2017|Bemanningsbransjen, NHO Service|
B

emanningsbransjen er en viktig inngangsport til arbeidslivet. Hvert år er det mer enn 80.000 som i kortere eller lengre tid får foten innenfor gjennom bemanningsbransjen. Noen jobber i lengre oppdrag og andre i korte, skriver NHO Service.

Å arbeide i oppdrag via en bemanningsbedrift gir økt mulighet til fast ansettelse. Bemanningsbransjen er et springbrett inn i arbeidsmarkedet. Innleie fra bemanningsforetak bidrar til å redusere arbeidsgivers usikkerhet ved ansettelser og gjøre det lettere å få en fot innenfor.

Arbeid via bemanningsbransjen er en trippel inngangsport til arbeidslivet:

  • Overgang fra arbeidsledighet til arbeid
  • Overgang fra utdannelse til arbeid
  • Overgang fra midlertidige oppdrag til fast ansettelse.

Mange av våre kandidater går over i faste stillinger hos våre kunder etter endt innleieperiode. Jobbsøkere øker sjansene sine til å finne ny jobb ved å registrere seg hos oss, sier adm dir i Verto, Henning Karlsen.

Verto rekrutterer både til faste og midlertidige stillinger, og innen alle fagfelt.

Mange bedrifter gir oss ansvaret for hele rekrutteringsprosessen, og er du ikke en av våre registrerte kandidater blir du heller ikke vurdert. I tillegg blir ikke alle stillinger utlyst om vi finner den rette personen i vår kandidtabase. Derfor er det viktig å registrere seg hos  bemanningsbyrå som oss, forteller Karlsen.

De fleste som tar jobb som vikar gjør dette fordi de mener at dette er et godt springbrett til fast jobb. 40 prosent kommer fra arbeidsledighet og 20 prosent kommer fra skolebenken. Gjennomsnittlig tid i bransjen er 4 måneder.

Bransjen gir mulighet til å vise seg frem for arbeidsgivere og til å bygge CV og kompetanse som kvalifiserer for andre jobber.

Bemanningsbedriftene selger inn sine ansatte til arbeidsgivere og bidrar til at personer som lett faller utenfor arbeidsmarkedet kommer i arbeid. I tillegg fungerer bemanningsbedriften som rådgiver og veileder for den ansatte.

Kilde: NHO Service